De boodschap van de libel

insect-63812_1920Sinds de start van dit nieuwe jaar siert een libel het logo van De Kleine Yogi, mijn o zo heerlijke yogapraktijk.

De libel is licht en snel, maar ook krachtig. Als larve verblijft de libel onder water. Daar vervelt ze een aantal keren om te kunnen overwinteren. Voor de laatste vervelling naar volwassenheid verlaat de libel het water en laat ze haar vleugels kleuren in het licht van de zon.

Als krachtdier staat de libel voor transformatie en de gave om je aan omstandigheden te kunnen aanpassen. Een mooi symbool voor de yoga die ik als leidraad door mijn leven laat gaan. De libel staat voor de diepere betekenis van het leven, dat wat onder de oppervlakte te vinden is. Ze staat voor spirituele groei en het doorbreken van illusies. Door anders naar mezelf te kijken en mijn leven anders in te richten, maak ik een metamorfose door die me dichter bij mijn echte zelf brengt. Door met mijn aandacht naar mijn binnenste te gaan word ik me steeds meer bewust van de gewoontes die ik mezelf heb opgelegd of die door omstandigheden zijn ontstaan. Met het beoefenen van yoga kom ik bewust en ontspannen bij mijn kracht om gewoontes te doorbreken en kan ik steeds meer mezelf zijn.

Het leven is nooit helemaal zoals het lijkt. Het is altijd gevuld met licht en kleur. Kijk hier doorheen en laat je eigen licht schijnen.