Diana Gjaltema

IMG_1613Diana Gjaltema werkt ruim 25 jaar met veel plezier in het basisonderwijs in Groningen. Met de aandacht voor ieder kind vindt zij het belangrijk dat ieder durft te zijn zoals ie is en dat ieder kind krijgt wat hij/zij nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen. Dit is voor haar een drijfveer om als leerkracht steeds te kijken naar de onderwijsbehoefte en het welzijn van ieder kind. Als leerkracht heeft zij zich gespecialiseerd in gedrag en de specifieke behoeften van kinderen hierin.

“Bewust zijn van wat er in je en om je heen speelt, stevig in je schoenen staan, flexibel zijn, je grenzen voelen en je mogelijkheden onderzoeken zijn belangrijke aspecten in mijn leven en dus ook in mijn lessen. Ik vind het belangrijk dat je durft te zijn wie je bent en dat je de ander in zijn waarde kan laten.”

Behalve juf op een basisschool is Diana ook een erkende yogadocent, gespecialiseerd in mediteren en mindfulness met kinderen. Vanuit haar eigen praktijk ‘De Kleine Yogi’ geeft zij yogalessen aan groot en klein en momenteel schrijft zij aan haar eerst boek ‘Juf is Zen’. Een boek waarin zij haar eigen verhaal vertelt over hoe yoga en meditatie haar helpen om op een eigen natuurlijke en ontspannen wijze voor de klas te kunnen staan.

“Yoga is voor mij een leefwijze om in dit drukke bestaan op een mooie zachte manier in verbinding te kunnen blijven met mezelf en van daaruit met de buitenwereld. Dit maakt dat ik vanuit mijn hart kan handelen en volop gebruik kan maken van mijn kwaliteiten.”