Juf is Zen

‘Juf is Zen’ is een boek over leerkracht zijn, over yoga en meditatie en over de vertaling hiervan naar de wereld van het onderwijs. In haar boek ‘Juf is Zen’ vertelt Diana haar eigen verhaal over hoe yoga en meditatie haar helpen om op een eigen natuurlijke en ontspannen wijze voor de klas te kunnen staan. Ze geeft oefeningen mee voor de leerkracht zelf en stilte- en aandachtspelletjes die de leerkracht met zijn leerlingen in de klas kan doen. ‘Juf is Zen’ is een boek waaruit iedereen, leerkracht of niet, wel iets voor zichzelf kan meenemen om meer rust en ontspanning te kunnen ervaren.

Meditatieve technieken helpen je om een dieper inzicht geven in je binnenwereld. In haar boek schrijft Diana over haar eigen ervaringen met meditatieve momenten in de klas. Momenten voor zichzelf, maar ook momenten waarin zij samen met haar leerlingen op weg gaat naar het stille plekje in zichzelf.

“Door kinderen te leren mediteren geef je hen ‘ankers voor het leven’ mee. Je leert hen hoe je naar het stille plekje in jezelf kunt gaan op een manier die bij hen past. Heel handig en zeker nodig in een samenleving waarin de prestatiedruk groot is en we overspoeld worden door allerlei prikkels. Door met je aandacht naar het stille plekje in jezelf te gaan, kun je je met jezelf verbinden, kun je voelen wat er is, wat je op dat moment nodig hebt en kun je keuzes maken die voor jou goed zijn. Van daaruit kun je dan weer op een zuivere manier de verbinding maken met de wereld om je heen.”