Diana Gjaltema

AnEv2019jan.24-5934-LRMijn naam is Diana Gjaltema en ik werk ruim 27 jaar met veel plezier als leerkracht op een basisschool in Groningen. Met de aandacht voor ieder kind vind ik het belangrijk dat ieder durft te zijn zoals ie is en dat ieder kind krijgt wat hij nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen. Dit is voor mij de drijfveer om steeds te kijken naar de onderwijsbehoefte en het welzijn van ieder kind. Als leerkracht heb ik me gespecialiseerd in gedrag en de specifieke behoeften van kinderen hierin. Behalve juf op een basisschool ben ik ook een erkende yogadocent, gespecialiseerd in mediteren en mindfulness met kinderen. Vanuit mijn eigen praktijk ‘De Kleine Yogi’ geef ik vol passie yogalessen aan groot en klein.

Bewust zijn van wat er in je en om je heen speelt, stevig in je schoenen staan, flexibel zijn, je grenzen voelen en je mogelijkheden onderzoeken zijn belangrijke aspecten in mijn leven en dus ook in mijn lessen. Ik vind het belangrijk dat je durft te zijn wie je bent en dat je de ander in zijn waarde kan laten.

Op 17 mei 2019 komt mijn boek Juf is Zen uit. Het is een boek waarin ik jou mijn verhaal vertel over hoe ik de yoga gebruik in mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs. Ik laat je zien hoe volwassenen en kinderen op een ontspannen manier staande kunnen blijven in de steeds veranderende en prestatiegerichte wereld die ‘onderwijs’ heet.

Klik hier voor meer informatie over mijn boek ‘Juf is Zen’.

foto lotus

Yoga is voor mij een leefwijze om in dit drukke bestaan op een mooie zachte manier in verbinding te kunnen blijven met mezelf en van daaruit met de buitenwereld. Dit maakt dat ik vanuit mijn hart kan handelen en volop gebruik kan maken van mijn kwaliteiten.